Norge oppretter ambassade i Myanmar

Publisert 27. februar 2013
Norge oppretter en fullverdig ambassade i Yangon i Myanmar. Det sa statsminister Jens Stoltenberg da han tirsdag møtte Myanmars president Thein Sein i Oslo.

,

Myanmars president Thein Sein er på offisielt besøk i Norge, og på sitt første besøk til Europa. Tirsdag ettermiddag hadde han politiske samtaler med statsminister Jens Stoltenberg.

– Det økende samarbeidet mellom Norge og Myanmar gjør at det nå er besluttet å oppgradere ambassadekontoret til fullverdig ambassade i løpet av høsten, sier statsminister Jens Stoltenberg.

I november 2012 ble det åpnet et felles nordisk ambassadekontor i Yangon. Kontoret ble åpnet av statsminister Stoltenberg og Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt. Den norske delen av kontoret er underlagt ambassaden i Bangkok, men vil nå bli oppgradert til fullverdig ambassade.

I samtalene stod samarbeidet mellom landene og den aktuelle situasjonen i Myanmar på dagsorden.

I samtalene viste statsministeren til at Norge er innstilt på å bidra videre med støtte på områder hvor vi har kompetanse og Myanmar ønsker samarbeid. Demokrati, naturressursforvaltning og miljø er slike områder, i tillegg til støtte til fredsprosessen. Det blir avgjørende for Myanmar framover å sikre bærekraftig naturressursforvaltning og at investeringer og bistand kommer befolkningen til gode. Her har Norge relevante erfaringer å dele.

– Norge har en lang historie med støtte til demokrati i Myanmar. Vi var tidlig ute med støtte til reformprosessen og vil fortsette å støtte opp om reformkreftene og en bærekraftig økonomisk utvikling for Myanmar, sier Stoltenberg.

Norsk næringsliv som ansvarlig partner som kan bidra positivt til Myanmars utvikling stod også på dagsorden, samt nødvendigheten av stabile og forutsigbare rammebetingelser.

Blant annet har Statoil bekreftet at de har vist interesse for Myanmar, og sier de vil være med i en evetuell konsesjonsrunde.

Les mer:

– Naturlig å følge med på Myanmar

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger