Publisert 4. februar 2000

Statsminister Jens Stoltenberg skal møte Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva for å sammenligne regulerende systemer for oljesektoren i landene.

Brasil gjør seg klar til å endre reglene for oljeindustrien i etterkant av flere store oljefunn i pre-salt lag. Et brasiliansk panel med ministere skal presentere flere alternativer for president Lula for hvordan de kan regulere pre-salt leting og produksjon den 30. september.

Nå har oppmerksomheten blitt rettet mot Norges Petoro-modell, hvor et nasjonalt selskap administrerer statens direkte interesse i offshorelisenser.

– Vi håper vi kan hjelpe Brasil da det ser ut som de kommer til å opprette et rettferdig regulerende regime for fremtiden, sier Jens Stoltenberg i følge Upstream.

Den brasilianske mine- og energiministeren Edison Lobao fortalte reportere på olje- og gasskonferansen i Rio sine personlige preferanser for et nytt statlig eid selskap.

– Det er min personlige mening og jeg holder meg til den, men det er en hel gruppe folk som studerer emnet. Ministerens synspunkt vil ikke nødvendigvis herske. Min stemme teller kun som en, sa Lobao.

– Det vi gjør nå er det samme som andre land gjorde da de fant store oljereserver, sa ministeren.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger