Publisert 4. februar 2000

Harald U. Sverdrup i K.A. Rasmussen AS er kåret til Norges fremste vekstskaper i 2012 – Ernst & Young Entrepreneur Of The Year.

Harald U. Sverdrup (midten) i K.A. Rasmussen AS
er kåret til Norges fremste vekstskaper i 2012 –
Ernst & Young Entrepreneur Of The Year. Her
sammen med Erna Solberg (t.v.) og Erik
Mamelund (Ernst & Youg). (Foto: Per Thrana)

Han går nå til den internasjonale finalen hvor han møter vekstskapere fra over 50 andre land. Samtidig ble Wordfeud-skaper Håkon Bertheussen kåret til YOUNG Entrepreneur Of The Year.

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year (EOY) er verdens største vekstskaperprogram. I Norge arrangeres EOY i 2012 for ellevte året på rad.

Harald U. Sverdrup ble i konkurranse med vekstskapere fra hele landet kåret til Norges fremste vekstskaper i 2012. Han fikk tirsdag kveld utdelt prisen Ernst & Young Entrepreneur Of The Year av Høyres partileder Erna Solberg og administrerende direktør Erik Mamelund i Ernst & Young.

Utdelingen fant sted under EOY-finalen på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo der 600 representanter for norsk næringsliv var med på å hylle Sverdrup og de øvrige vekstskaperne.

Harald U. Sverdrup er arbeidende styreformann og medeier i K.A. Rasmussen AS og er femte generasjon i rett linje fra stifteren av selskapet. Han har også et professorat ved Universitetet i Lund.

K.A. Rasmussen er en av Nordens største leverandører av edelmetaller. Selskapet er etablert i åtte europeiske land. I 2011 oppnådde K.A. Rasmussen en omsetning på nærmere 2,3 milliarder kroner, en økning på 82 prosent siden 2010.

Westcon finalist
Westcon Group var en av ni finalister under Ernst & Young Entrepreneur of the Year 2012.

– Det er en anerkjennelse til alle som arbeider for og med Westcon, sier konsernsjef øystein Matre i Westcon Group.

– Vi gratulerer Harald U. Sverdrup i K.A. Rasmussen med velfortjent pris som Norges fremste vekstskaper i 2012. Det er en ære og anerkjennelse for Westcon å være nominert i selskap med så mange dyktige næringslivsledere og selskaper, sier Matre.

Westcon ble i oktober tildelt prisen som årets vekstskaper i Rogaland. Den uavhengige juryen ga da følgende begrunnelse til Westcon:

– Virksomheten har siden etableringen vokst til en stor og betydningsfull aktør både lokalt og nasjonalt. Vekstskaperen har stått i spissen for den imponerende utviklingen i hele 30 år, og har vist meget god evne til å forstå markedet og tilpasse virksomheten til de mulighetene som dukker opp. Styrken ligger i god prosjektledelse og gjennomføringsevne samt risikovillighet. Bedriften har utviklet en portefølje og leveringskompetanse som gjør den godt posisjonert for videre vekst.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger