Norges største boligplattform klar for Johan Sverdrup
Pressemelding
15. mars 2019
Foto: Kværner
Norges største boligplattform klar for Johan Sverdrup
Pressemelding
15. mars 2019

Med 560 sengeplasser er Johan Sverdrup boligplattformen den største av sitt slag i Norge. Nå står den fjerde og siste plattformen i første fase av gigantprosjektet klar for å seile fra Kværners verft på Stord ut til Johan Sverdrup-feltet hvor den skal installeres i ett løft.

Johan Sverdrup-feltet – som eies av lisenspartnerne Equinor, Aker BP, Lundin Norway, Petoro og Total – forventes å bidra med verdier og inntekter for den norske stat og samfunn på mer enn 900 milliarder kroner over feltets levetid.

Et konsortium bestående av Kværner og KBR ble i juni 2015 tildelt kontrakten, med en verdi på 6,7 milliarder kroner, for å bygge dekket til utstyr- og boligplattformen til Johan Sverdrup. Leirvik AS fikk jobben med å bygge boligmodulene til plattformdekket. På topp har mer enn 2000 mennesker vært involvert i byggingen av plattformen.

15. februar i år leverte konsortiet plattformdekket formelt over til Equinor, akkurat som planlagt for mer enn tre og et halvt år siden. En måned senere, etter ytterligere forberedelser, står nå boligplattformen klar for å seile ut til Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen med løftefartøyet Pioneering Spirit.

– Kværner, KBR og Leirvik har levert en plattform med høy kvalitet på tid og kost. På helse, miljø og sikkerhet hadde prosjektet noen utfordringer i en tidlig fase. Men også her har leverandørene jobbet hardt for å snu de tte i en positiv retning slik at prosjektet samlet sett har hatt gode resultater også på dette området, sier Trond Bokn, prosjektdirektør for Johan Sverdrup.

Den høye ferdigstillingsgraden av plattformen er blant annet gjort mulig ved bruk av løftefartøyet Pioneering Spirit.

På Buøy i Stavanger i går, markerte også Equinor og Johan Sverdrup-partnerskapet at de to siste broene og fakkelen til prosessplattformen var klar for utseiling hos Rosenberg WorleyParsons.

Med dette er Johan Sverdrup klar for installasjon av de fem siste brikkene som utgjør første fase av det gigantiske prosjektpuslespillet.