«Normand Vision» klar for SURF-jobb i Mexicogolfen

Publisert 21. november 2014

Ocean Installer er tildelt kontrakt for et kontrollkabelinstallasjonsprosjekt med Oceaneering.,Kontrakten gjelder et kontrollkabelinstallasjonsprosjekt med Oceaneering for LLOG på Delta House-prosjektet. Prosjektet vil finne sted i Mississippi Canyon-området. Dette er undervannskonstruksjonsfartøyet «Normand Visions» første SURF-kontrakt i Mexicogolfen.

– Vi er veldig fornøyd med at vi kan introdusere «Normand Vision» til regionen, og vise frem skipets egenskaper på et interessant prosjekt, sier Mike Newbury, daglig leder for Ocean Installer i USA.

Jobben omfatter kontrollkabel transpooling, pre-lay undersøkelse, installasjon av kontrollkabler med dynamisk og statiske seksjoner og kontrollkabel pull-in til semien.

«Normand Vision» vil bruke 1800te karusellen på skipets bakre dekk for å installere kontrollkabelen for Son of Bluto 2 -funnet på cirka 2000 meters dyp.

Offshoreinstallasjonen vil starte rundt 15. januar 2015. Prosjekts ledelse og prosjektering vil være Ocean Installers Houston-kontor.

Dette er «Normand Vision» sitt første SURF-prosjekt i Mexicogolfen etter flere omfattende prosjekter på norsk sokkel, inkludert oppdrag for Shell og Statoil hvor skipet har installert en rekke fleksible rørledninger og kontrollkabler.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger