Norne-kontrakt for Technip

Publisert 14. mai 2013
Landet stigerørskontrakt på Norne-skipet.

, Statoil har tildelt Technip kontrakten engineering, innkjøp, konstruksjon og installasjon i utskiftning av et stigerør. Kontrakten omfatter fabrikasjon av to fleksible stigerør (risere) med glatt innervegg for gasseksport, såkalt ”smoothbore.” Videre skal selskapet gjøre jobben med å fjerne et av de eksisterende stigerørene produksjonsskipet, og erstatte det med et nytt. I tillegg skal Technip levere et ekstra stigerør som reserve for fremtidig bruk, melder selskapet.

Kontrakten skal administreres av Technips operasjonelle prosjektsenter i Oslo og offshoreoperasjonene er planlagt utført med konstruksjonsfartøyet ”Normand Progress” i andre halvdel av 2013. Prosjektet er planlagt sluttført i andre halvdel av 2014. Stigerørene fabrikeres av Flexi France, Technip-konsernets fabrikk for fleksible rørledninger i Le Trait i Frankrike.

Technips patenterte «smoothebore» stigerør er stigerør med glatt innervegg laget av plastikkmateriale, en teknologi utviklet for å eliminere lyd og vibrasjoner i røret, redusere trykkfall og behovet for kompresjon, og generelt å øke kapasiteten i systemet.


Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger