Publisert 26. juni 2006

Statoil har pumpet opp olje for 100 milliarder på Norne-feltet. Nå håper selskapet på at nye oljefunn på feltet skal gi nok en feltutbygging i området.

Foto: Statoil

Norne-feltet er blitt et av de mer lønnsomme på norsk sokkel, med lave utbyggingskostnader og høy produksjon skriver n24.no.

Statoil planla opprinnelig å få ut 450 millioner fat fra feltet. Nå har man allerede pumpet opp 630 millioner fat, og har ambisjoner om å nå opp i 750 millioner fat innen 2020.

De gjenværende ca. 120 millioner fat har en verdi som med dagens oljepris tilsvarer rundt 50 milliarder kroner. Det tilsvarer rundt regnet halvparten av de samlede bruttoinntektene på 100 milliarder som var pumpet opp frem til siste årsskifte.

Statoil regner nå med at levetiden for produksjonsskipet på Norne-feltet kan forlenges fra 2016 til 2020, og studerer også muligheten for å forlenge levetiden ytterligere frem til 2030.

Nå starter leteboringen på nabostrukturen Valkyrie, 30 kilometer nord for Norne-feltet. Gjør man et betydelig funn også her, kan det bli aktuelt med en egen utbyggingsløsning sammen med funnene som allerede er gjort på Linerle- og Falk-feltene i nærheten, sier produksjonsdirektør for Norne-feltet, Jostein Gaasemyr.

– Hvis vi finner det vi håper, kan det danne grunnlag for en egen produksjonsenhet i form av en flytende plattform, sier han

Statoil regner med at man i løpet av en måneds tid vil få de første resultatene av leteboringen. Ytterligere en boring er planlagt neste år.

– Det er stor leteaktivitet i Norne-området i tiden fremover. Vi går en spennende tid i møte, sier Gaasemyr.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger