Publisert 4. februar 2000

Norse Energy har inngått en avtale med Pan-Petroleum om å slå sammen selskapenes ressurser i Brasil og Afrika og danne oljeselskapet New Brazil Holding.

Målet er å skape et uavhengig oljeselskap med base i sør-Atlanteren. Ifølge en børsmelding fra de to selskapene vil selskapet ha en reserve- og ressursbase på 200 millioner fat oljeekvivalenter ved oppstarten, og selskapet ser for seg å vokse videre gjennom oppkjøp og fusjoner.

årsaken til sammenslåingen er, ifølge Norse Energy, at det er avgjørende med en viss størrelse på selskapet for å kunne tiltrekke seg både kapital og arbeidskraft.

– Det å skape et nytt, sterkere, fokusert og uavhengig oljeselskap i sør-Atlanteren er en spennende milepæl for oss. Den erfarne ledelsen og organisasjonen har evnen til å styre både vår eksisterende portefølje og nye forretningsmuligheter i området. Vi har alle stor tro på regionen, og ser fram til å komme i gang, sier Kjetil Solbrække, administrerende direktør i selskapet Norse Energy do Brazil.

94,5 prosent av Pan-Petroleum er kontrollert av Sector Omega, som også kontrollerer 30 prosent av Norse Energy do Brazil. Etter sammenslåingen vil Sector Omega eie rundt 66 prosent av selskapet.

I tillegg til Norse Energys felt i Brasil vil selskapet ha kontroll over Pan-Petroleums oljefelt i Vest-Afrika, blant annet i Nigeria, Kongo og Gabon.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger