Publisert 4. februar 2000

Norsea har sikret seg en kontrakt for lagring og transport av rør til Nord Stream, rørledningen som skal frakte gass fra Russland til EU.

Jon Stangeland i Norsea bekrefter overfor Oilinfo at selskapet har fått den viktige kontrakten. Etter hva Oilinfo erfarer skal Norsea, i samarbeid med et ukjent fransk selskap, ha ansvaret for lagring av rør og transport av disse til Nord Stream-rørledningen.

Stangeland ville ikke uttale seg om oppdragsgiver eller størrelse på kontrakten.

Nord Stream-rørledningen knytter Russland sammen med EU via Det baltiske hav. Rørledningen skal frakte gass til både industri og husholdninger, og er dermed en viktig energikilde i Europa. Nord Stream skal transportere opp til 55 milliarder kubikkmeter gass årlig. Dette er nok til å forsyne mer enn 25 millioner husholdninger, ifølge utbyggingsselskapet Nord Stream AG.

Nord Stream er et fellesprosjekt mellom fire storaktører: OAO Gazprom, BASF/Wintershall Holding AG, E. ON Ruhrgas AG og N.V. Nederlandse Gasunie.

Rørledningen blir 1.220 km lang og består av to parallelle linjer. Total investering i offshore-rørledningen er prosjektert til 65 milliarder kroner.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger