NorSea Group investerer i Skottland

Publisert 24. april 2013
NorSea Group og Scrabster Harbour Trust i Caithness har inngått en avtale.

,

Etter avtalen skal NorSea Group arbeide sammen med stiftelsen for å tiltrekke seg ny virksomhet og utvikle Skottlands nordligste havn til en komplett forsyningsbase for olje- og gassindustrien.

– Vi ser frem til å samarbeide med Scrabster Harbour Trust om å utvikle forretningsmulighetene i den strategisk beliggende Scrabster havn. Stiftelsens visjoner og engasjement har vært helt avgjørende for NorSea Groups avgjørelse om å etablere seg der. Vi ønsker å involvere lokalsamfunnet i alle aspekter og faser av virksomhetsutviklingen, som vil bety betydelige investeringer og jobbmuligheter, sier John E. Stangeland, konsernsjef i NorSea Group.

– Vi er også svært optimistisk med tanke på hvilke muligheter som vil kunne åpne seg i den fremvoksende havenergisektoren. Selskapets kompetanse og driftsmodell vil nemlig være godt egnet til å møte denne sektorens behov.

Scrabster gjennomgår for tiden en betydelig fornying. Den første fasen har bestått i å bygge en moderne dypvannskai med et kai- og lagerområde på 11.573 kvadratmeter.

– Vi er svært glade for at NorSea Group har valgt å etablere seg i Scrabster, særlig ettersom havnen er inne i en fornyingsprosess for å tilpasse seg nye forretningsbehov. Scrabster ligger perfekt til med tanke på forsyning av de store olje- og gassfeltene som er under utvikling vest for Shetland, sier William Calder, formann i Scrabster Harbour Trust.

Første i Skottland
NorSea Group driver fra før ni forsyningsbaser langs norskekysten, med logistikkstøtte til selskaper med virksomhet på den norske kontinentalsokkelen. Hver av basene i Norge er vert for mellom 40 og 60 selskaper i olje- og gassindustrien. Basen i Scrabster blir selskapets første forsyningsbase i Skottland.

– Jeg besøkte nylig NorSea Groups baser i Norge og ble imponert over den strømlinjeformede driften og den profesjonelle forsyningsinfrastrukturen jeg så der. NorSea Groups modell kan i høy grad overføres til og videreutvikles ved Scrabster havn, sier Calder.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger