Publisert 4. februar 2000

Tusenvis av liter med olje strømmer ut i Mexicogolfen, på plass er det norske skipet «Skandi Neptune» som tar bilder av lekkasjestedet.

STORT OMFANG: Dette bildet tatt av NASA
kort tid etter at akatstrofen var et faktum,
viser noe av omfanget til oljeutslippet. Foto: NASA

Bildene fra lekkasjen i Mexicogolfen viser litt av omfanget til den voldsomme oljekatastrofen som har truffet området siden eksplosjonen på «Deepwater Horizon» i slutten av april. Nå er «Skandi Neptune» på plass for å ta bilder under havet der oljen strømmer ut. Det norske konstruksjonsfartøyet er en del av DOF ASAs flåte, og opereres av Subsea 7. Fartøyet har vært på plass på ulykkestedet siden 25. april, bare få dager etter ulykken inntraff.

– Vi kan bekrefte at vi er på plass å gir støtte til BP etter oljeutslippet, forteller kommunikasjonssjef i Subsea 7, Jackie Doyle.

ROV-teknologi
Bildene som BP har publisert fra havbunnen hvor oljen strømmer ut i golfen er tatt ved hjelp av undervannsroboter, såkalte ROVer. Skipet bidrar også med redningsarbeidet på overflaten.

– Vi gir støtte til BPs arbeid ved hjelp av ROV-teknologien vår for å gi gode bilder av hva som skjer på havbunnen. Samtidig bidrar vi med arbeidet på overflaten når det gjelder bruk av dispergeringsmidler, forteller Doyle.

– Hvor lenge skal dere hjelpe BP?

– Vi har blitt spurt om støtte, og har en løpende avtale om samarbeid. Det avhenger av BPs behov hvor lenge vi jobber med oljeutslippet, sier Doyle.

Doyle tilføyer at «Skandi Neptune» er i Mexicogolfen på permanent basis, og at Subsea 7 og DOF nettopp ble enige om en ny treårskontrakt for skipet.

– Vi er i Mexicogolfen på permanent basis, og tilbyr støtte til flere store kunder som er aktive i golfen, avslutter Doyle.

På BUNNEN: Slik ser det ut på bunnen der oljen strømmer ut. Foto: SKANDI NEPTUNE/BP

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger