Publisert 17. november 2005

Senter for leverandørutvikling og et representasjonskontor i Murmansk. Disse aktivitetene representerer et nytt skritt framover for Hydros satsing i Nordvest-Russland., Foto: Norsk Hydro

De nye tiltakene i det pågående samarbeidet mellom Murmansk og Hydro ble formelt avtalt onsdag under et møte mellom guvernør Yury Evdokimov i fylkesadministrasjonen for Murmansk Oblast og lederen for Hydros Shtokman-prosjekt, Bengt Lie Hansen (bildet) skriver Hydro på sin nettside.

– Hydro utvider nå sin virksomhet i Nordvest-Russland ytterligere for å forberede potensielle russiske leverandører på den framtidige olje- og gassutviklingen i regionen, som eksempelvis Shtokman-prosjektet, sa Lie Hansen på en pressekonferanse i Murmansk onsdag.

Avtalen innebærer at senteret for leverandørutvikling blir etablert i Murmansk i desember i år. Et slikt senter vil også bli etablert i Arkhangelsk.

– Vi vil også etablere et representasjonskontor for Hydro Murmansk for å støtte våre økende aktiviteter i dette området, slik som boringen av avgrensningsbrønn nummer sju som etter planen skal bores på Shtokman-feltet i 2006, sa Lie Hansen.

Hydro tok initiativet til leverandørutviklingsprogrammet i 2002 etter et møte mellom Russlands president Vladimir Putin og daværende statsminister Kjell Magne Bondevik, der de to lederne trakk fram betydningen av et tettere samarbeid mellom Norge og Russland i den nordvestlige delen av Russland.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger