Publisert 4. februar 2000

På tross av en nedgang på 20 prosent, er norsk leting i ferd med å ta igjen letenivået på britisk sokkel. I første kvartal ble det boret like mange lete- og testbrønner på norsk som britisk sokkel.

BORET TøRT: «Transocean Winner» er blant
riggene som har lett på norsk sokkel i første
kvartal, men måtte melde om tørr brønn på
Aubrey-prospektet. (Foto: TRANSOCEAN)

Leteaktiviteten i første kvartal på norsk sokkel sank med 20 prosent, sammenlignet med første kvartal i 2009. Totalt ble det påbegynt 12 lete- og vurderingsbrønner på norsk sokkel i første kvartal, 10 rene letebrønner og to testbrønner.

– Aktiviteten har falt med 20 prosent sammenlignet med første kvartal i rekordåret 2009, og 25 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i 2009. Hovedtyngden av brønnene ligger i Nordsjøen, med 75 prosent av brønnene som ble boret, mens 25 prosent av brønnene lå i Norskehavet, skriver Deloitte i en rapport.

Selskapet skriver også at den norske letingen var relativt vellykket med fem brønner som fant hydrokarboner.

Rapporten viser at leteaktiviteten i Norge holder seg relativt stabil, i hvert fall sammenlignet med våre naboer i vest. På britisk sokkel har letenivået ikke vært så lavt på seks år, og 12 lete- og testbrønner ble boret i forrige kvartal. Dette er en nedgang på hele 33 prosent sammenlignet med første kvartal i 2009. Trenden i Storbritannia viser dog at det er på testbrønnsiden at nedgangen er sterkest, faktisk ble det boret flere rene letebrønner på britisk sokkel i årets første kvartal enn i fjorårets.

Sammenlignet med leteaktiviteten i Nederland ligger dog både Storbritannia og Norge godt an; på nederlandsk sokkel ble det spuddet en letebrønn i første kvartal, en nedgang på to fra kvartalet før, og tre færre enn i første kvartal 2009.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger