Norsk olje og gass uenig i livbåtregelverk

Publisert 1. oktober 2014

Anbefaler på det sterkeste at regelverksforslag til mellom NOK 13 og 26 milliarder ikke innføres.,Norsk olje og gass har sendt sitt høringssvar til Petroleumstilsynets (Ptils) forslag til livbåtregelverk, med anbefaling om at det ikke innføres slik det foreligger.

– Det er avgjørende for olje- og gassindustrien at sikkerheten på norsk sokkel er godt ivaretatt. Næringen ivaretar i dag evakueringsløsningene på en fullt ut forsvarlig måte. Næringen har gjennomført et omfattende arbeid med livbåtene gjennom livbåtprosjektet. Man har vist at det jobbes forsvarlig med denne problemstillingen, skriver Norsk olje og gass i sitt høringsnotat.

– Næringen står over for store kostnadsutfordringer som skal håndteres under stadig mer krevende konkurransebetingelser. Det er derfor viktig at regelverket er funksjonelt slik at hver operatør kan finne de beste løsninger for den enkelte innretning. Regelverket må også være rasjonelt både for den enkelte aktør og samfunnet som helhet. Derfor må også nytteverdien av nye krav, som kan medføre store kostnader, vurderes før de foreslås, skriver Norsk olje og gass.

Milliardkostnader
Ptils forslag til endringer i HMS-regelverket som angår evakuering med mer, vil medføre enorme kostnader, som av Ptil er estimert til å være mellom 13 og 26 milliarder kroner.

– Nye analyser fra konkrete prosjekter med livbåtutskiftninger viser at Ptils kostnadsoverslag er underestimert, skriver Norsk olje og gass i sitt høringssvar.

Ifølge Norsk olje og gass står disse forslagene ikke i forhold til den marginale sikkerhetsgevinsten endringsforslagene kan gi.

Unødvendig regelverk
– Som industri og samfunn bør vi sette inn ressursene der det er størst sikkerhetsgevinst. Norsk olje og gass mener Ptils regelverksendring er unødvendig, da livbåtsikkerheten er godt ivaretatt gjennom dagens regelverk. Norsk olje og gass vil derfor på det sterkeste anbefale at regelverksforslaget ikke innføres, skriver de.

Les også: Kan koste 60 mrd.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger