Publisert 4. februar 2000

NPF har i en årrekke gitt nye ansikter i petroleumsvirksomheten en innføring i bransjen gjennom sine kurs. Nå ønsker de å tilby ‘Innføring i Norsk Petroleumsvirksomhet» også på engelsk.,

FORNøYDE DELTAKERE:Fra venstre: Inger Hoff og
Christine Meling Christensen.
(foto:HENRIK SALTHE)

En fullsatt sal av nyansatte og lærevillige menn og kvinner samlet seg under Norsk Petroleumsforenings (NPF) seminar «Innføring i Norsk Petroleumsvirksomhet» denne uken.

Norsk oljeindustri har fortsatt ikke stanset ansettelsen av nye medarbeidere, da omtrent 60 menn og kvinner hadde funnet veien til Norsk Oljemuseum i Stavanger. Flere sentrale aktører fra petroleumsindustrien holdt foredrag om deres virksomhet.

Et gullkorn av en åpningstale ble holdt av Fredrik Hagemann, som ga forsamlingen en historisk fortelling om da oljen kom til Norge. Hagemann var Norges første oljedirektør for Oljedirektoratet, og en sentral aktør i etableringen av oljenasjonen Norge.

Rett fra kilden
– Det føles veldig spesielt og stort å få historien om norsk olje direkte fra kilden. Han var jo til stede da Norge fant oljen, han har ikke bare lest om det, sier Tor Skartveit, kursdeltaker fra StatoilHydro.

Skartveit har jobbet i selskapet i litt over et halvt år, sammen med kollega Lars Bruset Lunde. Begge er godt fornøyd med utbyttet fra kurset.

– Vi ønsket å få en helhetlig forståelse av oljeindustrien og dens historie, og muligens få vite litt mer om de ulike aspektene av industrien, sier Bruset Lunde til Oilinfo Weekend.

HISTORISK INNBLIKK:Lars Bruset Lunde (t.v.) og
Tor Skartveit fra StatoilHydro var imponert over
åpningsforedraget. (foto:HENRIK SALTHE)

Imponert over oppmøtet
Prosjektleder i NPF og kursansvarlig Caroline Lagoutte er imponert over oppmøtet, og måtte til og med hente inn en ekstra stol for å romme alle deltakerne.

– Jeg tror kanskje sjefer i selskaper rundt om kring ser viktigheten i å kurse nye medarbeidere, mer enn noen gang før, sier Lagoutte til Oilinfo Weekend, og legger til at de fleste oppmøtte er nyansatte eller trenger en oppfrisking etter lang tids fravær fra bransjen.

Hvor var fagbevegelsen?
En grunnleggende innføring i petroleumsindustrien var høyt på ønskelisten til Inger Hoff og Christine Meling Christensen fra Industri Energi da de meldte seg på NPF-kurset. Begge fikk innfridd forventningene i løpet av de to dagene på Oljemuseet.

– Jeg må tilføye at jeg savnet litt innføring i fagbevegelsens historie på norsk sokkel. Dette var en stor del av norsk oljeindustris historie, og svært viktig for hvordan industrien har vokst fram, tilføyer Meling Christensen.

Også på engelsk

CAROLINE LAGOUTTE:Tilbyr kurset på engelsk.
(foto:HENRIK SALTHE)

Caroline Lagoutte i NPF informerer også Oilinfo om at kurset «Norsk petroleumsvirksomhet – hva er det?» skal tilbys på engelsk i tillegg til norsk fra og med høsten 2009.

– Vi ønsker å tilby utenlandske arbeidere en innføring i petroleumsvirksomheten, faktisk etter stor etterspørsel fra industrien, sier Lagoutte.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger