Publisert 7. desember 2007

Regjeringen åpner for at norske bedrifter med uprøvd teknologi kan være med i utbyggingen av CO2-fangstanlegget ved gasskraftverket på Kårstø.

NTB

– Med denne utlysningen kan norske industriaktører nå melde seg på det som kan bli en av fremtidens store industrielle og miljøorienterte prosjekter, ikke bare nasjonalt, men også internasjonalt, sier Arbeiderpartiets energi- og miljøpolitiske talsmann, Tore Nordtun.

Fremdriftsplanen for utbyggingen av CO2-håndteringsanlegget på Kårstø ligger fast. Målsettingen er at det skal etableres fullskala CO2-håndtering innen 2011/2012.

Fremskrittspartiets energi- og miljøpolitiske talsmann; Ketil Solvik-Olsen, sier at beslutningen er et skritt i riktig retning, men ikke tilstrekkelig.

Aker Kværner har flere ganger pekt på at regjeringens krav om fullskala rensing innen 2012 blir for tidlig for selskapet.

Solvik-Olsen mener regjeringen må vise større åpenhet og vilje til fleksibilitet slik at norsk næringsliv kan innta en ledende rolle i arbeidet og ikke bare bli presset til å bli passive tilskuere.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger