Publisert 4. februar 2000

Bayerngas Norge melder om nye funn og fremgang på dansk sokkel.

GJøR DET GODT I DANMARK: Bayerngas Norge.

Det er i forbindelse med funnet på Solsort-prospektet på dansk sokkel at Bayerngas Norge har sendt ut en oppdatering på selskapets virksomhet i Danmark.

– Dette er en meget gledelig nyhet for Bayerngas Norge og lisenspartnerne. Funnet ble gjort i forbindelse med undersøkelsesboring på Solsort 1 der olje ble funnet i sandstein over et kalklag. Kjerneprøve ble tatt, omfattende måleprogrammer gjennomført samt oljeprøver hentet ut. Det ble i tillegg boret tre sidesteg i forskjellige retninger, den lengste med en rekkevidde på mer enn 1,5 kilometer. Også her ble kjerneprøver tatt og omfattende målinger gjennomført. Alle med positive resultater, sier Arne Westeng, administrerende direktør i Bayerngas Norge, i en pressemelding.

Brønnen på Solsort ble boret av «Maersk Resolute» til en total dybde i kalk på 3.041 meter under havoverflaten.

Det innsamlede materialet vil nå bli videre analysert, og det vil bli etablert planer for videre arbeid som er nødvendig for å avgjøre om funnet kan bli kommersielt produsert, melder selskapet.

Bayerngas Norge har også gjort et funn på Ravn i lisens 5/06, har planer om å bore en ny undersøkelsesbrønn på Svane og skal være med på utbyggingen av Hejre.

– Vi har hatt høy aktivitet i Danmark den siste tiden. I tillegg til funnet på Solsort, gjennomførte Wintershall en interessant test av Ravn i slutten av desember 2009. Plan for Utbygging og Drift på Hejre ble sendt myndighetene i november i år. Operatøren Dong planlegger boring av en undersøkelsesbrønn på Svane prospektet i 2012, sier Westeng.

Selskapet har andeler på seks lisenser på dansk sokkel. I Solsort-lisensen er det Don Energy som er operatør, med en andel på 35 prosent. Bayerngas Norge har en andel på 30 prosent, mens Nordsøfonden har en andel på 20 prosent og VNG har en andel på 15 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger