Publisert 4. februar 2000

North Atlantic Drilling regner med at West Hercules er ferdig vedlikeholdt, klasset og vinterisert halvannen måned ut i det nye året.

Tidligere i dag skrev vi om riggen West Hercules som kommer til Norge etter å ha vært operativ i Kina de siste fire årene. Da riggen, som opprinnelige er bygget med tanke på operasjoner på norsk sokkel, fikk tilsyn av Petroleumstilsynet, ble det identifisert en rekke avvik i forhold til norsk regelverk.

Petroleumstilsynet gjennomførte et tilsyn med riggen i oktober, og har i sin rapport konkludert med at det er en lang vei og en stor jobb som må gjøres før riggen er i stand til å operere på norsk sokkel. I rapporten het det også at det ikke var planlagt noen oppgradering/klassing før aktiviteten på sokkelen.

Når riggen i tillegg skal bore en rekke brønner i Barentshavet, må den også vinteriseres.

Senior Vice President i North Atlantic Drilling, Sveinung Lofthus, sier til Petro Media News at det ikke ligger noen dramatikk i dette, og at de er opptatt av at riggen er i god stand før operasjoner.

– Allerede i Kina gjorde vi inspeksjoner med tanke på dette, og tok riggen til Singapore. Der fant vi ut at vi ville ha riggen til klassing ett år tidligere, altså ikke etter femte, men fjerde året, sier Lofthus.

– Og etter at kontrakten ble inngått med Statoil, endret Statoil sitt program og ville ha riggen til Barentshavet. Da må riggen vinteriseres også.

Han sier videre at det vil bli utført arbeider på riggen frem til omkring årsskiftet. Deretter skal vinteriseringen i gang.

– Vi regner med at vedlikeholdet er ferdig omkring nyttår. Etter dette bruker vi cirka halvannen måned på å vinterisere den. Vi regner med den er ferdig med dette rundt 20. februar, sier Lofthus videre.

Han er i ølen der West Hercules ligger når Petro Media News snakker med ham på telefon og kan fortelle at riggen har boret kontinuerlig i Kina på tunge boreoperasjoner de siste fire årene.

– Vi tok derfor med Ptil på inspeksjon. Vi er opptatt av å få slike ting på plass tidlig, og vi har et svært godt forhold til Ptil. Vi liker å ha en myndighet som er tøff. Det fører til en høy standard på sokkelen, sier han.

Det er North Atlantic Drilling som betaler vedlikeholdet, og Statoil som tar seg av vinteriseringskostnadene.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger