Publisert 4. februar 2000

North Energy er skuffet etter Storebjørn-bom, men gleder seg til å presentere bedre resultater senere.

North Energy hadde 15 prosents andel i Storebjørn-lisensen, som ble erklært tørr denne uken. Samtidig presenterte selskapet tallene for første kvartal, 2012. Et negativt resultat på 14,5 millioner kroner etter skatt. Det negative resultatet kan ifølge selskapet tilskrives høy leteaktivitet.

Administrerende direktør Erik Karlstrøm la vekt på under presentasjonen at de er nødt til å regne med bom for til slutt å treffe.

– For hver kvartalsrapport vi presenterer, kommer jeg til å gå igjennom forrige brønn vi har vært med på å bore, samt forventninger for neste. Beklagelig nok er det skuffende denne gangen, sa Karlstrøm da han presenterte resultatet i dag.

Han siktet til Storebjørn-prospektet, med Det norske som operatør.

– I løpet av fire brønner bør vi ha minst ett funn. Det er synd å si at det ikke kommer på denne kvartalsrapporten, sa han.

– Som leteselskap er det også sånn at man har større mulighet for å bore tørt enn for å treffe. Men til slutt koker det ned til om vi har finansene i orden. På kort sikt treffer en tørr brønn et leteselskap veldig hardt. I det lange løp er det kun et nummer i statisikken, og vi har finansene i orden og det kommer flere muligheter, fortalte han.

North Energy skal være med på fire letebrønner de neste seks månedene. Først ut er oljeprospektet Kakelborg i Nordsjøen, med planlagt borestart i mai. I tillegg kommer Frode i PL299, Jette i PL385, i Nordsjøen, samt enda en brønn i Nordsjøen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger