Publisert 4. februar 2000

Erik Henriksen går fra stillingen som letesjef for nordområdene i Statoil til posisjonen som letedirektør i North Energi. – Jeg er svært fornøyd, sier administrerende direktør Erik Karlstrøm.

FåR NY KOLLEGA: Administrerende direktør Erik
Karlstrøm i North Energy er fornøyd med
nyrekrutteringen av Erik Henriksen.
(Foto: HENRIK ARNESTAD SALTHE)

Erik Henriksen har vært prosjektsjef og letesjef for Nordområdene i Statoil, og har også en professor II-stilling ved Universitetet i Tromsø. Henriksen har også jobbet to år i Oljedirektoratet, i tillegg til 20 år i Statoil.

– Jeg er svært fornøyd med valget av Erik Henriksen som ny letedirektør. Erik har en verdifull bakgrunn fra Statoil og Oljedirektoratet, og bringer med seg lang erfaring med teknisk arbeid langs hele Norsk sokkel, med spesiell vekt på nordområdene. Dette faller godt sammen med vår satsing på utvikling av nordområdene, sier administrerende direktør i North Energy, Erik Karlstrøm.

Henriksen har de siste ti årene vært letesjef for Eurasia i Statoil, med fokus på Russland, Kasakhstan og Aserbajdsjan. Han har også ifølge en pressemelding vært en sterk bidragsyter til Barentshavprosjektet hvor myndighetene har jobbet for å få opp interessen for Barentshavet hos oljeselskapene.

– Jeg ser fram til å være med på å utforme selskapet framtidige letestrategi. I en tid med fallende produksjon på Norsk sokkel er det avgjørende at det de neste ti årene blir gjort nye kommersielle funn. Henriksen tror at mulighetene absolutt er til stede og at bidrag fra «kreative hjerner» i mindre selskaper som North Energy kan bli svært viktig i tiden framover. Svært interessant er det i tillegg med et selskap som blant annet er fundamentert i landsdelen, sier Erik Henriksen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger