Publisert 4. februar 2000

Det nordnorske oljeselskapet North Energy vil noteres på Oslo Axess for å skaffe penger. Administrerende direktør Erik Karlstrøm er ikke redd for at grepet skal vanne ut selskapets Nord-Norge-fokus.

North Energy har hovedkontor i Alta, og ble etablert i 2007 for å være et nordnorsk oljeselskap, med flere nordnorske investorer og selskaper på eiersiden. I dag ble det sendt ut en melding av Oslo Børs om at selskapet vil bli registrert på listen Oslo Axess, som er en egen markedsplass med mange likhetstrekk med børsen, for små og mellomstore selskaper.

TROR IKKE På UTVANNING: Administrerende
direktør Erik Karlstrøm i North Energy tror ikke
nordområdefokuset blir utvannet selv om
selskapet blir handlet fritt på Oslo Axess.
(Foto: HENRIK ARNESTAD SALTHE)

Raskere utvikling
– Vi har hele tiden sagt at vi skal på børs i 2011, men utviklingen har gått raskere enn planlagt, og denne avgjørelsen er ikke preget av noen form for dramatikk. Målet er blant annet å hente mer kapital til våre løpende planer om aktivitet, sier administrerende direktør Erik Karlstrøm til Petro.no.

Oslo Axess blir ofte sett på som et springbrett til å komme seg på hovedlisten til Oslo Børs, og det vil ifølge Karlstrøm være naturlig på sikt at også North Energy blir notert på børsen. Men først står Oslo Axess for tur, og Karlstrøm tror noteringen vil være i boks til begynnelsen av februar.

– Dere har fra starten av profilert dere som et nordnorsk selskap med nordnorske eiere og nordnorske ansatte. Er du redd for at dette vil bli vannet ut med notering på Oslo Axess?

– Vi vil fremdeles ha et nordnorsk eierskap. Aksjene våre har vært omsettelige tidligere også, men vi har aldri sagt at vi skal være eksklusivt nordnorsk. Jeg antar at vi vil ha et eiersammensetningen vil ha et tyngdepunkt innen nordnorske eiere også etter noteringen, sier Karlstrøm til Petro.no.

Fortsatt fokus på nord
For noen uker siden slo North Energy seg sammen med oljemyggen 4sea energy, som i utgangspunktet har hatt et rent nordsjøfokus, mens North Energy i utgangspunktet har fokusert på Norskehavet og Barentshavet. Karlstrøm fastholder at heller ikke dette innebærer noen dreining fra selskapets nordnorgefokus.

– Vi håndterer lisensene fra 4sea på samme måte som de andre lisensene vi har, men når det gjelder nye lisenser fokuserer vi først og fremst på Norskehavet og Barentshavet, sier Karlstrøm, og avslører at det kan komme flere konsolideringer for selskapet i tiden fremover. Samtidig jobber selskapet med å forberede grunnen for mer aktivitet i nord, blant annet i de omstridte områdene i Lofoten og Vesterålen.

– Vi ser på alternative muligheter for å lete i området som vil løse arealkonflikten. Som nordnorsk selskap føler vi at det er vårt ansvar å se på muligheter for å dempe den følte konflikten i området, sier Karlstrøm, og legger til at en av nøklene for å få åpnet områdene er dialog.

– Vi forsøker å forklare hva vår aktivitet betyr, og vi bruker ressurser og energi på å forklare hva industrien egentlig handler om. De som er engstelige og redde for oljeindustrien trenger først og fremst kunnskap om virksomheten, sier Karlstrøm.

Denne saken er hentet fra vårt søsternettsted Petro.no . Både Petro.no og Oilinfo er en del av Mediehuset PETROmedia.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger