Publisert 4. februar 2000

North Energy har nok en gang vært med på å bore en tørr brønn. Det er veldig tungt dagen etter, men vi må se fremover, sier Erik Karlstrøm.

I dag annonserte North Energy at Kakelborg-prospektet i Nordsjøen var tørr. Der hadde de en ti prosents andel. Dette er en av mange bom på rad, med unntak av Norvarg-funnet fra i fjor.

Ellers kan man nevne Storebjørn, som de var med på sammen med Det norske tidligere i år. Den var tørr. Det samme skjedde med Dong-opererte Zapffe i Barentshavet, og før det igjen; tørt på Heilo-målene, også dette i Barentshavet.

Enda tidligere var skuffelsen også stor, med det såkalte Stirby-prospektet, i PL 341. North Energy annonserte funn, og håp om utbygging. Noe senere meldte Oljedirektoratet at brønnen var tørr.

Etter at Karlstrøm annonserte nok en bom med Wintershall-opererte Kakelborg i dag, sier han at det er tungt dagen etter. Men han ser også fremover.

– Vi ser på hele porteføljen, og alt det vi har gjort hittil. Da har vi truffet som resten av industrien, omkring 30 prosent. Men dagen etter vi har boret en tørr brønn blir man veldig skuffet, og man tenker mye på det, sier han.

Men han er også opptatt av at dette er en del av gamet.

– Vi må ikke glemme hva vi holder på med. Sånn sett var Kakelborg en billig brønn, det mest sannsynlige utfallet slo til. Vi er nødt til å være realistiske. Og om vi skal øke treffraten, så må vi lære av det vi har gjort. Det er sånn vi jobber. Kan vi ikke tåle tørre brønner, så må vi gjøre noe annet. Vi har fortsatt penger nok til å bore flere brønner, og nå kommer det tre på rappen, sier han til Petro Media News.

I tiden som kommer skal North Energy være med på to brønner i Nordsjøen og en i Norskehavet. Først ut er Statoil-opererte Jette i PL 385, som skal bores av West Alpha. Denne ligger inne i North Energys boreplan, med planlagt borestart på sensommeren i år. Jette er et gass/kondensat-prospekt. Her har North Energy en andel på 15 prosent. Noreco har 20 prosent, og operatør Statoil har 45 prosents andel. De siste 20 prosentene byttet Dong seg til fra North Energy tidligere i år.

I bytte fikk North Energy 20 prosent i det neste prospektet som skal utforskes. Dette er Frode -prospektet i PL 299, som skal bores av Maersk Giant, etter planen med spud på høsten i år. Dette er et rent oljeprospekt. Dong har 20 prosents eierandel etter byttet, Talisman har 31,5 prosent, Agora har 28,5 prosent, og North Energy har de siste 20 prosentene.

Like etter Frode-prospektet, kommer Skagen , som ligger i PL498. Også dette er et oljeprospekt, og skal bores av Maersk Guardian. North Energy har 25 prosents eierandel i lisensen.

Når disse brønnen er boret, er det også klart for noe av det Karlstrøm ser på som mest spennende for dem fremover. Det skal bores avgrensningsbrønn på Norvarg-funnet i Barentshavet.

– Forhåpentligvis skjer dette tidlig i 2013. For oss er nok dette det mest spennende fremover. Vi vet at det er mye gass der. Med avgrensningsbrønnen skal vi finne ut hvor stor container det er med gass, og hvilke rater vi kan oppnå, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger