North Energy og TGS samarbeider

Publisert 1. mars 2013
North Energy har i dag inngått en fireårig samarbeidsavtale med seismikkselskapet TGS NOPEC (TGS) om kjøp av seismiske data og tjenester.

,

Ifølge selskapet er avtalen en naturlig utvikling som følge av tidligere inngått samarbeidsavtale med Rex Oil & Gas (Rex) om kjøp av Virtual Drilling (VD) tjenester for prospektevaluering.

– Dette krever tilgang på betydelige mengder seismiske data, skriver North Energy i en melding.

– TGS-avtalen gir oss tilgang til store mengder seismikk fra markedlederen i Barentshavet. TGS har store ambisjoner, ikke minst om fortsatt satsing i Barentshavet, sier administrerende direktør Erik Karlstrøm i North Energy.

– Gjennom denne avtalen befester vi vår posisjon i nord. Kombinasjonen med Rex passer oss som hånd i hanske.

Samarbeidet med TGS inkluderer en låneramme på opptil 200 millioner kroner til kjøp av seismikk og tjenester. Kjøpene gjennomføres basert på Norths behov for seismikk i forbindelse med rundearbeid og liknende.

Lånets betingelser er 8 prosent rente med forfall om fire år med avdragsfrihet i perioden, men med avdragsmulighet. Lånet gir TGS en årlig konverteringsrett, men ikke en plikt, på kurs kr 8,00 per aksje, på lånet som har akkumulert seg i en 12-måneders periode.

Parallelt blir samarbeidet med Rex utvidet med en låneramme på opptil 100 millioner kroner over fire år, for kjøp av VD tjenester. Renter og konverteringskurs er tilsvarende TGS-avtalen. Størrelsen på kjøp av VD tjenester baserer seg på Norths behov.

– Lånerammene på opptil 300 millioner kroner styrker selskapets balanse i forkant av 22. runde-tildelingene, sier Karlstrøm.

– I tillegg gir det mulighet til å fylle vårt boreprogram med flere faste brønner. Samarbeidet gir også selskapet en unik posisjon for søknader i 23. konsesjonsrunde.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger