North går nye veier for å finne mer

Publisert 20. februar 2013

North Energy har bommet på en rekke boringer de har vært med på den siste tiden. Nå utvider de leteprogrammet sitt med én brønn, og tar i bruk ny teknologi.,North Energy presenterer i dag sine tall fra fjerde kvartal i Oslo. Her kommer administrerende direktør Erik Karlstrøm og finansdirektør Knut Sæberg til å presentere et negativt resultat på nærmere 60 millioner kroner.

Leting og seismikk
– Selskapet hadde i fjerde kvartal et negativt resultat etter skatt på 59,6 millioner kroner. Resultatet kan i hovedsak tilskrives økte lete- og lisenskostnader samt et omfattende arbeid i forbindelse med 22. lisensrunde med betydelige seismikk- kostnader. Selskapet er finansiert med en egenkapital på 410 millioner kroner, og hadde ved utgangen av kvartalet netto kontanter på 259 millioner kroner. Dette inkluderer kontantbeholdning og skattefordring fratrukket netto gjeld, skriver North Energy i en melding i morgentimene i dag.

I meldingen opplyser de også om at de kommer til å ta i bruk ny teknologi, samt utvide sitt leteprogram på sokkelen for å kunne finne mer olje. Som Petro.no tidligere har skrevet om, har det Alta-baserte oljeselskapet ikke hatt hellet med seg på noen av de siste brønnene de har boret. Det har også vært spekulert i en rekke andre medier om hvordan fremtiden til North Energy kommer til å bli, dersom trenden fortsetter.

Virtual Drilling
– North Energy inngår et samarbeid med teknologiselskapet Rex Oil & Gas Limited (Rex) om bruk av deres leteteknologi, Virtual Drilling, for identifikasjon og lokalisering av oljeprospekter. Teknologien, som ikke tidligere har vært benyttet på norsk sokkel, vil være et verdifullt supplement til de eksisterende leteverktøyene selskapet benytter i dag for analyse av prospekter, skriver selskapet.

– Teknologien erstatter ikke noen av de verktøy vi bruker i dag, men bidrar til at vi utvikler flere oljeprospekter med dagens leteverktøyer. Vi vil deretter gjøre bruk av resonansteknologien som et siste filter for så å velge ut de mest lovende prospektene fra et større utvalg enn i dag. Prosessen vil kreve flere geologer og geofysikere samt mer seismikk. Et partnersøk på seismikksiden er derfor et naturlig steg videre i dette arbeidet, sier Erik Karlstrøm i meldingen.

Norvarg og Frode
Selskapet opplyser videre at det knytter seg store forventninger til boring av avgrensningsbrønnen på Norvarg-strukturen, som er planlagt boret med riggen Leiv Eiriksson i mars.

– Brønnen vil kunne gi et bedre svar på produksjonsegenskapene i reservoarene, samt gi grunnlag for sikrere anslag av volumene i strukturen. Parallelt planlegges boring av oljeprospektet Frode i PL 299 på Haltenbanken i Norskehavet, et prospekt som ligger tett på eksisterende infrastruktur og med kort tid til produksjon ved funn, skriver selskapet.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger