Publisert 4. februar 2000

North Energy kjøper lisensandeler i Nordsjøen og Norskehavet.

North Energy melder i dag at de har inngått en avtale med Wintershall Norge om kjøp av andeler i to lisenser. Den første avtalen gjelder en ti prosent andel i produksjonslisens (PL) 370. Lisensen ligger i Nordsjøen, rundt 30 km nordvest for Snorrefeltet, og har allerede planlagt å bore Kakelborg prospektet i første kvartal 2012 med semien «Transocean Arctic.»

Forutsatt en godkjenning av avtalen fra myndighetene, vil North Energy ha 10 prosent andel i PL 370, sammen med Wintershall 40 prosent og operatør, Agora Oil & Gas AS 30 prosent og Concedo AS 20 prosent.

Videre har North Energy signert avtale med Wintershall Norge om kjøp av 20 prosents andel i produksjonslisens 385. Etter kjøpet eier North Energy 35 prosent i lisensen. Boring av PL 385-prospektet Jette, som ligger i Norskehavet omlag 20 km nordvest for Nornefeltet, er planlagt for første kvartal 2012 med semien Transocean Leader.

Partnere i lisensen er Statoil (operatør – 45 prosent) og Noreco ASA (20 prosent).

Fyller letemålet

I North Energys opprinnelige planer fra 2007 tok man sikte på å ha en portefølje på åtte letebrønner per 2012. Nå er planene er oppfylt, nesten ett år før tiden. Av de åtte er to boret, hvorav den ene ble et funn; PL 433 Fogelberg. Funnet blir sannsynligvis bygd ut. Etter kjøpet er North Energy partner i seks brønner de neste 18 månedene.

– I 2011 vil North Energy være med på tre brønner i Barentshavet og mulige sidesteg på disse brønnene gjør at eventuelle funn raskere vil bli erklært kommersielle og dermed utviklet, sier selskapets administrerende direktør, Eirik Karlstrøm, i en melding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger