Publisert 4. februar 2000

North Energy legger ned kontorer i Nordland og på vestlandet.

Oljemyggen kommer til å være ute av fylkeshovedstaden i Nordland innen 1. April, melder Finnmark Dagblad. De tre ansatte ved avdelingen i Bodø vil få tilbud om jobb i Alta.

Avisen melder også at selskapet vil si fra seg kontorplassen på Helgelandsbase i Brønnøysund, mens avdelinger som North fikk på kjøpet gjennom overtakelsen av 4Sea Energy vurderes nedlagt. Etter det Finnmark Dagblad forstår, gjelder dette avdelingene i Stavanger og Bergen. Det betyr at North vil ha et kontor i Alta med i overkant av 30 ansatte, en avdeling i Oslo med ti, samt et kontor i Tromsø, som også skal bygges opp.

Selskapet har hatt en strategi om å rette seg mot nordområdene, men leting i nord er generelt high-risk, mens manglende infrastruktur gjør eventuelle utbygginger relativt kostbare, og med lang ledetid. North var med på gassfunnet Norvarg i Barentshavet med Total som operatør i 2011, men en eventuell cashflow derfra ligger noe fram i tid.

Akkurat nå er selskapet med på Det norskes Storebjørn -boring i Nordsjøen. Storebjørn ligger svært nær eksisterende infrastruktur (bl.a. Ula ) og et kommersielt funn her kan være i produksjon i løpet av relativt kort tid og til en overkommelig kostnad. Norths administrerende direktør Erik Karlstrøm fortalte i forrige uke Petro Media at man den nærmeste tiden vil gjøre noen taktiske grep og fokusere på å få en produksjon og en kontantstrøm opp og gå før man igjen vender fullt fokus mot nord.

North har forøvrig seks gjenstående brønner på sitt planlagte boreprogram, Storebjørn inkludert, og forteller Petro Media at programmet er fullfinansiert.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger