Publisert 4. februar 2000

Boringen av Totals letebrønn 7225/3-1 på Norvarg-prospektet er i gang. Partnerne mener det er minst 50 prosents funnsannsynlighet, og tror på et funn på størrelse med Skrugard.

SKAL BORE NORVARG: «West Phoenix».
(Foto: SEADRILL)

Skrugard-funnet er ifølge Statoil trolig mellom 150 og 250 millioner fat oljeekvivalenter. Norvarg-prospektet som nå bores av «West Phoenix» inneholder ifølge lisenspartner Rocksource trolig rundt 260 millioner fat oljeekvivalenter i utvinnbare ressurser.

I en investorpresentasjon anslår Rocksource at funnsannsynligheten er hele 60 prosents funnsannsynlighet. Foreløpig undersøkelser viser at det er veldig lav risiko med tanke på hvorvidt reservoaret er til stede, men det høy risiko knyttet til reservoarkvaliteten i Kobbe-formasjonen. Primærmålene for brønnen ligger i formasjonene Kobbe og Snadd, men brønnen har også flere sekundære mål, blant annet i Stø og Havert-formasjonene.

– Migrasjonsmodellering forutser at det er gass i Stø og øvre Snadd, med potensial for olje i Snadd og Kobbe, skriver Rocksource.

Feltpartneren skisserer opp flere utbyggingsalternativer hvis det blir gjort et funn som er så stort partnerne håper på; både som en selvstendig oljeutbygging og som en gassutbygging knyttet til Melkøya.

Norvarg ligger i lisens 535, og det er satt av 97 dager til boringen, i tillegg til 42 dager i tilfelle funn. Brønnen er ventet å bores til et dyp på 4.139 meter, og har fem ulike mål i ulike soner.

Total er operatør på Norvarg med en andel på 40 prosent, mens Det norske, Rocksource og North Energy har hver sin andel på 20 prosent.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger