Norvarg-ja fra OD

Publisert 4. april 2013

Oljedirektoratet (OD) har gitt Total tillatelse til å bore avgrensningsbrønn 7225/3-2 på Norvarg i Barentshavet.,

Det er tørr gass i Kobbe-formasjonen som er hovedmålet for Norvarg -brønnen, men underveis skal brønnen bores gjennom potensielt oljeførende lag. Det skal først bores gjennom Jurassic Stø-reservoaret som ligger fra rundt 720 til 745 meters dyp, hvor operatøren anslår muligheten for olje til 20 prosent og gass 10 prosent. Sannsynligheten for at man kun treffer vann er likevel størst, og sjansen for dette anslås til 70 prosent. Deretter skal det bores gjennom Upper Snadd-reservoaret og Intra Carnian. I sistnevnte forventer man, basert på seismikken, å treffe vann, men skulle det være hydrokarbon i formasjonen, er den mest sannsynlig væske.

Hovedmålet for boringen ligger som sagt i Kobbe-formasjonen (1477-1502), og operatøren forventer, basert på prøvene fra Norvarg-funnbrønnen 7225/3-1 , at dette vil inneholde relativt tørr gass. Funnbrønnen påviste for øvrig hydrokarboner i alle de nevnte reservoarene, og de offisielle ressursanslagene for Norvarg ble satt til mellom 10 og 50 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter (63-310 millioner fat oljeekvivalenter – mmoe), senere justert av Total til 260 mmoe. Treffer brønnen, vil den bli testet.

Brønnen er lokalisert på 377 meters havdyp i lisens PL 535 i Barentshavet, ca 275 km nord av Melkøya LNG. Den skal bores av Ocean Rig-semien «Leiv Eiriksson» under et program på mellom 62 og 104 dager (avhengig av resultat) og tentativ spuddato er medio april.

Partnere i lisensen er Total (operatør – 40 prosent eierandel), North Energy (20 prosent), Det Norske (20 prosent), Valiant (13 prosent) og Rocksource (7 prosent.)

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger