Publisert 4. februar 2000

Harstadselskapet Noweco skal stå for driftsinspeksjon på «Norne»-skipet og Melkøya LNG-anlegget i fire år, for Noweco har kontrakten en verdi på 46 millioner kroner.

NORNE: Noweco skal utføre dirftsinspeksjon
på «Norne»-FPSOen. Foto: STATOIL

I fire år skal Noweco stå for driftsinspeksjon av både Norne-FPSOen og Statoil anlegg på Melkøya, i tillegg til de fire årene har kontrakten ytterligere opsjoner på fire år. Den totale rammen for kontrakten ligger på 46 millioner kroner opplyser daglig leder for Noweco, Hans Peder Olsen, til Harstad Tidende .

– det dreier seg om den første direkte langsiktige vedlikeholdskontrakten som en nordnorsk bedrift inngår med et oljeselskap. Den lokale forankringen er avgjørende for at vi skal kunne tilfredsstille Statoils krav, og for å nå de nye målene vi har satt oss, forteller Olsen til Harstad Tidende.

Stor dag for landsdelen
Kontrakten omfatter kontroll av rør og andre installasjoner på det flytende produksjons- produksjons-, lagrings- og lossingsfartøyet (FPSO) til Norne, samt på LNG-anlegget på Melkøya. Inspeksjonene skal sørge for at eventuell korrosjon, skader på sveiseskjøter og andre potensielle problemer oppstår.

– Dette er en stor dag for oss og for landsdelen næringsliv. Det er nå opp til oss å bevise at Statoil har gjort et riktig valg i konkurransen mellom anbyderne, sier Olsen.

Olsen roser blant annet leverandørforeningen Petroarctic, og Olsen mener foreningens bidrag har gjort sitt for at Noweco nå har kapret den store kontrakten. Selskapet omsetter for nesten 17 milliarder kroner i året.

Kontrakten trådde i kraft 1. oktober, og forberedelser til arbeidet er nå påbegynt. For Noweco sin del betyr kontrakten til å begynne med tre nye stillinger i Hammerfest.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger