Publisert 4. februar 2000

Noweco AS, datterselskap av FORCE Technology Norway AS, styrker sin posisjon innenfor inspeksjonsplanlegging, Non Destructive Testing (NDT) og det sveisetekniske markedet gjennom oppkjøp av selskapet Nord Inspeksjon AS i Tromsø.

«Overtagelsen skjer for ytterligere å stadfeste Noweco / FORCE Technology sin satsing og strategi i nord-regionen som et ledende selskap innenfor fagområdene inspeksjonsplanlegging, materialteknologi, Non Destructive Testing (NDT) samt sveiseteknikk», skriver selskapet i en pressemelding.

– Både tidligere og nye kunder av firmaene vil nyte godt av den økte satsingen og innovasjonen som denne sammenslåingen legger til rette for, sier administrerende direktør i FORCE Technology Norway, Henning Arnøy.

Nord Inspeksjon AS er et ledende selskap i regionen innenfor sine markedssegmenter. Ifølge meldingen vil selskapets strategi bli videreført og ytterligere forsterket gjennom at det fusjoneres inn i Noweco AS, med en fortsatt tilstedeværelse i Tromsø.

– Signalene i markedet er at nordnorsk næringsliv må satse både på spisskompetanse, innovasjon, anvendelse av ny teknologi og kapasitet for å komme i posisjon når oljeselskapene skal tildele kontrakter både i bygge- og driftsfasen. Vi har tatt disse signalene på alvor og fortsetter den strategien som lå til grunn for vår satsing i nord gjennom kjøpet av Noweco i 2008. Vi ser for oss en ytterligere satsing i nord og planlegger å øke både kapasiteten, og de tjenester og produkter vi som sum kan tilby markedet med lokal tilstedeværelse i regionen, sier Arnøy.

– Gjennom oppkjøpet av Nord Inspeksjon samt økt satsing også innenfor andre kjernekompetanser i hele konsernet, bidrar dette til oppbyggingen av en slagkraftig organisasjon som er i stand til å gjennomføre de betydelige kontraktene som kommer innenfor disse fagområdene, både på kort og lang sikt, fortsetter han.

Hans Peder Olsen, Business Development Manager Region Nord i Noweco / FORCE Technology og tidligere eier av Noweco, ser gode muligheter for ytterligere synergieffekter gjennom denne fusjonen.

– Etter mange år, og utallige signaler, om at næringslivet i regionen må inneha både kompetansen, innovasjonsevnen og kapasiteten som er nødvendig for gjennomføring av oppdrag i forbindelse med utbygging og drift av olje og gass utbygginger, er det svært tilfredsstillende å se at den kompetansen og kapasiteten som er nødvendig for oljeselskapene, og andre deler av leverandørindustrien nå er tilgjenglig hos oss, med sterk lokal forankring, sier Olsen.

– Vår ambisiøse vekststrategi med mål om en vekst på 2-300 prosent i løpet av tre til fem år følges videre, og vi er på god vei til å nå dette målet. Vi utelukker ikke ytterligere oppkjøp eller strategiske allianser i tiden fremover, dersom muligheten skulle dukke opp og det passer inn i vår nåværende strategi, sier han.

De ansatte i tankene

Ifølge selskapets gründer og daglig leder Fredrik Johnsen er det de ansattes videre utvikling som har vært et av de viktigste kriteriene han har vektlagt når han skulle selge selskapet.

– Det er svært tilfredsstillende å ha bygget opp selskapet som nå blir en del av et større konsern. Ikke noe er bedre enn at det er Noweco / FORCE Technology Norway som overtar, sier Johnsen.

– Grunnlaget er nå lagt for en videre utvikling samt at det vil gi de ansette en bedre mulighet for faglig utvikling, noe som hele regionen trenger og vil nyte godt av, avslutter han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger