Publisert 20. oktober 2005

Professor Sveinung Løset (49) ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) er tildelt Statoils forskerpris 2004 for sin innsats og kunnskap om arktiske forhold og isproblematikk.

– Løset har vært en pioner innen utvikling av fagområdet arktisk teknologi og ligget i forkant av oljeselskapenes behov. Han har også gode kontakter i russiske universitetsmiljøer. Dette har gitt Statoil tilgang på viktig kunnskap og dyktige fagpersoner innen dette fagfeltet, sjefforsker Arnt Olufsen ved Statoils forskningssenter utenfor Trondheim.

– Professor Løset har gjennom nasjonalt og internasjonalt samarbeid drevet fremtidsrettet forskning og vist en unik evne til å kombinere undervisning, forskning, formidling og nettverksbygging, sier Olufsen.

Statoils forskerpris deles ut årlig til en ekstern forsker i Norge som har utført arbeid av vesentlig betydning for selskapet. Prisen, som er den 14. i rekken, består av et kunstverk og 200.000 kroner. Den ble delt ut i forbindelse med teknologifestivalen Technoport i Trondheim 19. oktober.

Utfordrende
Det antas at 25 prosent av verdens uoppdagede olje- og gassressurser ligger i arktiske strøk. De klimatiske forholdene gjør leting og feltutbygging utfordrende.

Kunnskap om kulde, drivis, isfjell og isens påvirkning på konstruksjoner vil få stor betydning for Statoils fremtidige valg av teknologi», sier Statoil i sin nyhetsmelding.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger