Ny allianse tildelt konsulentavtale med Aibel

Foto: IKM Alliansen
Publisert 2. mai 2022

En ny konsulentallianse, som består av selskapene IKM Consultants, Techconsult, PDS Consult og Blu Electro, er tildelt rammeavtale med Aibel.

Rammekontrakten har en varighet på opptil 8 år inkludert opsjoner og omfatter ingeniørfag, prosjektadministrative fag og IT.

– Selskapene har vært konkurrenter mot Aibel tidligere, men har samtidig samarbeidet mot andre kunder. Når vi nå inngår en allianse, så kommer det ut av tillit, erfaring og relasjoner som er bygget opp over tid. Samtidig komplementerer selskapene hverandre geografisk, noe som gjør at vi kommer enda tettere på kunden og prosjektene, sier Einar Refsnes, administrerende direktør i IKM Consultants, til Energi24.

Nærhet til prosjektene

Alliansepartnerne, som er etablert i Oslo, Bergen, Haugesund, Stavanger og Hammerfest, er meget fornøyd med avtalen.

– Aibel har vunnet mange prosjekter og har en stor portefølje, særlig innen elektrifisering. Dette er attraktive arbeidsoppgaver for våre konsulenter, som i økende grad søker seg til denne typen jobber, sier Refsnes.

Alliansen hadde i 2021 en samlet årlig omsetning på cirka 800 millioner kroner, og sysselsetter i dag cirka 750 konsulenter fra 30 ulike nasjoner innen ingeniørtjenester og prosjektadministrative fagområder. Alliansen regner med at avtalen medfører en betydelig økning i antall ansatte.

– UDI er en flaskehals

– Etter to år med pandemi og Brexit, er behovet for arbeidskraft voldsomt. Norsk industri er vant til å importere store mengder fagfolk og ingeniører, men dette utfordres fortsatt av lang saksbehandlingstid i Utlendingsdirektoratet. Kundene våre er ikke villige til å vente fem måneder på en ingeniør uansett hvor flink hun er. Det er en flaskehals som forsinker prosjektene i Norge.

– Med dette utgangspunktet; er dere sikre på at dere klarer å skaffe kundene den arbeidskraften de etterspør?

– Det er vår jobb å klare nettopp det. Vi er i tett dialog med UDI, som lover bedring og normalisering av situasjonen frem mot sommeren. Vi stoler på at det er riktig. Å få tak i flinke folk som har erfaring fra Norge og kompetanse om norsk sokkel, er alfa og omega når industrien opplever aktivitetstopper som den vi vet kommer de neste årene.

Rammeavtale til Omega 365 Consulting….

Omega 365 Consulting har også inngått rammeavtale for konsulenttjenester med Aibel. Avtalen har en varighet på to år med opsjoner opp mot totalt åtte år. Omega 365 Consulting har også hatt rammeavtale med Aibel de siste syv årene.

— Dette er en stor og viktig kunde for oss, som vi har jobbet tett sammen med i mange år, noe som også fører til at vi kjenner kundens behov godt og lettere kan finne frem til de rette konsulentene som kunden trenger, sier daglig leder i Omega 365 Consulting, Anders Lunde.

Gjennom avtalen skal Omega 365 Consulting levere prosjektpersonell som er spesialister innen ingeniørfag, administrative fag og IT. I anbudsrunden ble det blant annet lagt vekt på kapasitet, kvalifikasjoner og lokal tilstedeværelse hos leverandøren.

…og til Head Energy….

Aibel har også tildelt Head Energy og partnere en rammeavtale gjeldende konsulenttjenester.  Avtalen har en varighet på inntil 8 år.

– Vi er svært stolte over at Aibel ønsker å satse på Head Energy som leverandør og vil gjøre vårt ytterste for å vise oss tilliten verdig. At Aibel både er en av de største aktørene innen oljeservice og et ledende leverandørselskap innen havvind i Norge gjør dette til en ekstra spennende og viktig avtale for oss, sier daglig leder for Head Energys konsulentvirksomhet, Anders Lunde.

…og Dovre Group

Dovre Group Energy har også, sammen med partnerne Engineering Consultants Norway og Future Technology, sikret seg rammeavtale med Aibel. Arbeidsomfanget er konsulenttjenester innen ingeniørfag, prosjektadministrative fag og IT. Rammeavtalen gjelder i 2 år med opsjon på forlengelse av avtalen 3 ganger med 2 år, det vil si maksimalt 8 år.

– Vi er veldig glade for å ha fått denne avtalen og valgt som en av Aibels foretrukne leverandører. Da vi kjøpte Tech4hire i 2019 (fusjonert med Dovre i 2020), var Aibel deres største kunde. Å vinne denne nye langsiktige rammeavtalen i ett svært aktivt marked gir oss en enda sterkere posisjon hos Aibel i Norge. Vi ser frem til å videreutvikle samarbeidet med Aibel, sier Arve Jensen, administrerende direktør i Dovre Group.

Siste fra forsiden

+

Rigger seg for pilothull på Skarv-satelitter

Leverer PUD for Verdande – to funn knyttes til Norne

+

Her er karakterskalaen som avgjør hvem som får bygge ut norsk havvind

+

Kampen om norske havvind-lisenser – disse aktørene vil stå på søkerlisten

+

Tre rigger kan være på vei bort fra Norge

+

Dette er prosjektene Aker BP har gitt grønt lys

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger