Publisert 4. februar 2000

Avgrensningsbrønn nummer to på Avaldsnes-funnet bekrefter olje 5,5 kilometer sør for funnbrønnen og 4,5 kilometer sørvest for den første avgrensningsbrønnen.

«Bredford Dolphin» skal nå gå
i gang med et sidesteg til
avgrensningsbrønn nummer to
på Avaldsnes-funnet. Foto: DOLPHIN

Avgrensningsbrønn nummer to på Avaldsnes-funnet, kalt 16/2-7, har påvist en stor reservoarkolonne på 35 meter av fremragende kvalitet. Sju av disse meterne er over olje/vann-kontakten, skriver operatør Lundin i en pressemelding.

Et omfattende kjerneprøve- og loggeprogram har blitt gjennomført, og resultatene bekrefter meget gode reservoarkarakteristikker, legges det til.

Nå skal den halvt nedsenkbare riggen «Bredford Dolphin» i gang med å bore et sidesteg til avgrensningsbrønnen – noe den vil jobbe med fram til midten av september. Avgrensningsbrønn 16/2-7 ble boret til en dybde av 2.500 meter på 113 meters havdyp.

– Den andre avgrensningsbrønnen på Avaldsnes bekrefter at feltet strekker seg mot sør. Etter å ha boret sidesteget vil vi inkorporere resultatene av de to avgrensningsbrønnene og Statoils brønn Aldous Major South i PL 265 i våre geotekniske modeller, sier administrerende direktør i Lundin Petroleum, Ashley Heppenstall, i meldingen.

– Vi vil deretter gi ut et revidert ressursanslag i forhold til det tidligere anslaget på mellom 100 og 400 millioner utvinnbare fat oljeekvivalenter i PL 501. Avaldsnes/Aldous Major South-funnet er allerede det største funnet på den norske kontinentalsokkelen siden midten av 1980-tallet og jeg er trygg på at det har potensial til å vokse etter hvert som funnet avgrenses, fortsetter han.

Heppenstall legger til at det trolig blir boret en tredje avgrensningsbrønn på Avaldnes-funnet i fjerde kvartal i år.

Operatør Lundin Norway har en andel på 40 prosent i PL 501. Partnerne er Statoil (40 prosent) og Maersk Oil Norway (20 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger