Publisert 4. februar 2000

Tananger-selskapet Modular Reel AS har signert en utleieavtale med rørledningsprodusenten Wellstream.

Modular Reel AS leier ut reeler (store tromler) som kabel- og rørledningsprodusenter kveiler opp rørerne/kablene på under produksjon, og som blir brukt til å transportere rør/kabler ut til feltene. Mens standard reeler krever spesialtransport tilbake til base/produsent når de er tomme, kan Modular Reels patenterte enheter plukkes i biter, pakkes i containere og settes på vanlige frakteskip – betraktelig billigere enn å sende dem med egne båter.
Avtalen ble signert i forrige uke mens begge partene deltok på Re-discover North East England-konferansen i Newcastle:
– Acergy hadde lastet av en av reelene våre i Newcastle, hos nettopp Wellstream, etter endt kontrakt. Egentlig skulle vi bare demontert den og fraktet den vekk, men Wellstream valgte isteden å leie reelen for en foreløpig periode på 90 dager, sier Tor Magne Nilsen, salgs- og markedsdirektør i tanangerselskapet. Han ønsker ikke å gå ut med hvor stor avtalen er i kroner og ører, eller euro, som selskapet handler i. Derimot kan han fortelle at markedet for tromlene er stigende, ettersom stadig flere forsinkede feltutbygginger gjør at tromlene blir stående og vente med rør/kabler på.
– Dette skaper problemer for kabel-/rørprodusentene, sier han. På samme turen avsluttet Modular Reels også en kontrakt med newcastleselskapet Duco, og trommelen, den største i sitt slag, er nå på vei til Florida, hvor Chevron skal gjøre den klar for bruk i for Angola.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger