Ny avtale på Awilco-rigg verdt 350 millioner
Pressemelding
5. juni 2019
Ny avtale på Awilco-rigg verdt 350 millioner
Pressemelding
5. juni 2019

Kongsberg Maritime (KONGSBERG) har vunnet sin første ordre for et stort prosjekt som kombinerer systemer fra KONGSBERG på kontroll og elektronikk, med kraft-, fremdrifts- og fortøyningsløsninger.

Kontrakten har en verdi på 350 millioner kroner.

Kontrakten er inngått med verftet KeppelFELS i Singapore, som skal bygge en Moss CS60Eco halvt nedsenkbar borerigg for Awilco Drilling. Leveransen fra Kongsberg Maritime omfatter en betydelig pakke av teknologi og utstyr som tidligere ikke har vært tilgjengelig fra én enkelt leverandør. Leveransen vil finne sted i Q2 / Q3 2020, og riggen skal etter planen ferdigstilles i mars 2022.

– Kontrakten med KeppelFELS demonstrerer vår posisjon som en global, verdensledende leverandør med en unik mulighet til å tilby operativ teknologi og større leveranser av skipsutstyr i en enkelt kontrakt, sier Egil Haugsdal, administrerende direktør i Kongsberg Maritime.

– Nye Kongsberg Maritime har som mål å tilby bærekraftige, sikre og kostnadseffektive integrerte løsninger som optimaliserer driften og leverer verdier over hele linjen, sier Haugsdal.