Publisert 26. mars 2007

Høgskolen i Bergen (HiB) og NUI as har inngått en samarbeidsavtale om blant annet opplæring av dykkerstøttepersonell og mottaksberedskap for hyperbare livbåter. Den nye utdanningen innenfor metningsdykking har også en sentral plass i avtalen,petro.no

– Med denne avtalen tar NUI og høgskolen et felles løft for norsk yrkesdykking, sier høgskoledirektør Nils Mæhle i en melding fra Høgskolen i Bergen

Samarbeidsavtalen innebærer blant annet at NUI-ansatte skal bli kvalifisert som operatører, instruktører og lærere ved høgskolens nye metningsdykkerutdanning. Samtidig skal ansatte ved høgskolen kvalifiseres for deltakelse i mottaksberedskapen for hyperbare livbåter ved NUI.

Den nye metningsdykkerutdanningen finansieres dels over statsbudsjettet, dels via sponsorgaver fra oljeselskapene Statoil, Hydro, ExxonMobil og Norske Shell.

Dykkerutdanningen ved Høgskolen i Bergen er den største i Norden.

– Metningsdykkerutdanningen er viktig, ikke minst for regionen vår som har en så sterk posisjon innen undervannsteknologi, sier Nils Mæhle.

Planen er at HiB og NUI skal samarbeide flere kurs innenfor dykkerfaget, for eksempel kurs for opplæring av medisinsk personell i dykkemedisin og innføringskurs i dykking for andre yrkesgrupper.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger