Publisert 4. februar 2000

Rolls-Royce har landet NOK 220 millioners-kontrakt med brasiliansk redergruppe.

Under kontrakten skal ulsteinvikbedriften levere design og utstyr til fire plattform supplyfartøy av typen UT 775 SE til rederigruppen Bravante Group, tidligere Navegação São Miguel Ltda.

Rolls-Royce skal i tillegg til design også levere mye av hovedutstyret om bord, inkludert azipullthrustere og baugthrustere fra Ulsteinvik, dekksmaskineri fra Brattvåg, frekvensomformere fra Bergen, og automasjons- samt DP- system fra Longva. Første fartøy i serien er planlagt levert november 2014, og det siste er planlagt levert i oktober 2015.

Dette er den andre kontrakten Rolls-Royce inngår med gruppen i år. Fartøyene skal bygges ved Bravante Groups verft i Niteroi i Brasil, melder Rolls Royce.

– Rolls-Royce har skreddersydd designet og satt sammen utstyrspakker utfra kravene og den operasjonsprofilen skipene vil få. Dette har kunden funnet særdeles attraktivt, og vunnet fram med i markedet, sier Atle Gaasø, salgssjef for offshorefartøy i Rolls-Royce.

De nevnte fartøyene er designet for frakt av konteinere, rør og dieselolje til og fra olje- og gassplattformer utenfor kysten av Brasil. Etter ferdigstilling skal båtene inn på langtidskontrakter for det statlige brasilianske oljeselskapet Petrobras.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger