Publisert 4. februar 2000

Chevron har planer om å bore en ny testbrønn på Mexicogulf-prospektene Jack og St. Malo, hvor StatoilHydro er inne på eiersiden, senere i 2008.

– En oppfølgerbrønn for Jack og St. Malo er på vei akkurat nå, og en annen litt senere i år. Det skal fattes en avgjørelse om Jack og St. Malo skal holdes som separate prospekter eller ei på bakgrunn av evalueringen av disse brønnene, sier Chevrons visepresident og finansdirektør Steve Crowe, ifølge Dow Jones Newswires.

Jack ble oppdaget i 2004, og i fjor ble det boret en testbrønn med stor suksess på prospektet. Dette er den dypeste suksessfulle brønnen så langt i Mexicogulfen. I juli i fjor ble det sagt at en ny testbrønn skulle bores i begynnelsen av 2008. Det er denne brønnen som nå har blitt utsatt til senere i år.

Crowe la til at produksjonsstarten på dypvannsprosjektet Blind Faith i Mexicogulfen blir utsatt til andre halvdel av 2008 på grunn av problemer med fortøyningslinjene. Den opprinnelige planen var å sette i gang produksjonen, som vil nå et nivå på 70.000 fat per dag når det når platåproduksjon, i andre kvartal 2008.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger