Ny Doggerbank-kontrakt til Nordic Steel 
Glenn Stangeland
25. august 2021
Illustrasjon: Aibel
Ny Doggerbank-kontrakt til Nordic Steel 
Glenn Stangeland
25. august 2021

Nordic Steel er nettopp ferdig med leveransen på 120 tonn ventilasjonskanaler til Doggerbank A. Nå er det klart at Bryne-selskapet skal levere det samme til Doggerbank B.

– Vi er svært glade for at Aibel har valgt oss som sin leverandør av ventilasjonskanaler også til Doggerbank B. God kvalitet levert til rett tid har vært viktig for Aibel, forteller Thor Erik Hebnes, leder av HVAC-avdelingen i Nordic Steel.

Aibel bygger omformer-plattformer til Doggerbank. Det er fra disse plattformene at høyspent likestrømsteknologi skal brukes for å levere energi til britiske husstander. 

I nesten ni måneder har Nordic Steel produsert ventilasjonskanaler til Doggerbank A i fabrikken på Bryne. Alt er pakket på Bryne og sendt direkte til Aibels verft i Thailand for installasjon.

Over 40 containere på over 40 fot hver har gått med for å sende 120 tonn med kanaler. I august startet produksjon av nye 120 tonn med kanaler til Doggerbank B.

– De har vært tett på hele tiden. Det har gjort at samarbeidet og kommunikasjon rundt alt fra tegninger, godkjenninger, fremdrift og pakking har vært helt unikt, forklarer Hebnes.