Publisert 17. mars 2006

Under Norskehavskonferansen i Stjørdal i går trakk Shell-direktør Tore Holm fram både Nyhamna og Tjeldbergodden som mulige ilandføringssteder for Onyx-feltet.

Dermed kan det være duket for en ny ilandføringskamp mellom Aukra og Aure, få år etter Ormen Lange-striden som Nyhamna gikk seirende ut av, skriver Romsdals Budstikke (RB).

Når det gjaldt Nyhamna, pekte Tore Holm på at det om noen år blir noe ledig kapasitet i eksportrøret Langeled når produksjonen på Ormen Lange begynner å falle. For Tjeldbergoddens del trakk han fram gasskraft- og CO2-injiseringsprosjektet Statoil og Shell har lansert der.

Det var i fjor Shell gjorde det betydelige funnet på Onyx, som av Oljedirektoratet er anslått til å inneholde 60 milliarder kubikkmeter gass. Etter at Shell har boret en såkalt avgrensingsbrønn vil størrelsen på feltet bli klarlagt.

– Vi har spennende ting på gang når det gjelder videre utvikling i regionen, og jeg tenke da spesielt på Onyx. Vår ambisjon er å etablere et nytt feltsenter med utgangspunkt i dette funnet, sa Tore Holm. Han framholdt at Shell tror på muligheten for et nytt feltsenter på Haltenbanken sør, og sa at Onyx-funnet har gitt en oppløftende start skriver RB.

– Det viktigste arbeidet akkurat nå er å kartlegge ressursene, noe vi er godt i gang med. Oppfølgingen av Onyx-funnet går for fullt, og vi planlegger en aktiv letekampanje i 2006 og 2007, bestående av seks lete- og avgrensingsbrønner. Vi har sikret oss riggkapasitet i et vanskelig marked, og vi har søkt aktivt i 19. konsesjonsrunde, hvor tildeling skjer om kort tid, sa Tore Holm.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger