Ny helikoptersimulator i Sola

Publisert 17. september 2013
FlightSaftety har åpnet nytt simulatorsenter for Sikorsky S-92.

,Det nyåpnede treningssenteret er det første av sitt slag i Norge. Helikoptertypen Sikorsky S-92 ble introdusert på markedet i 2005, og er i dag det mest brukte helikopteret for personelltransport på norsk sokkel.

Åpningen av FligtSafetys simulator gir bedre muligheter for effektiv trening av helikopterpiloter, som igjen øker flysikkerheten.

Tre helikopterstudier gjennomført

– Jeg vil gratulere FligthSafety International og Sikorsky med denne viktige milepælen for å øke både kvaliteten og sikkerheten innen offshore helikoptertransport. Oljeselskapene, fagforeningene, Luftfartstilsynet og helikopterselskapene har også vært viktige bidragsytere for å få på plass et slikt treningssenter, sier leder for Luftfartsfaglig ekspertgruppe i Norsk olje og gass, Erik Hamremoen i en pressemelding.

Oljeselskapene på norsk sokkel har i lang tid lagt ned mye innsats for å kontinuerlig øke sikkerheten innen offshore helikopteroperasjoner. Blant annet har tre viktige studier blitt gjennomført og sponset av Norsk olje og gass sine medlemmer.

Mer realisme
Et av hovedkravene til simulatortrening er at treningssimulatoren skal gjenspeile det spesifikke helikopteret som er kontrahert, da også i forhold til cockpit-utforming og instrumentering. Dette muliggjøres nå ved hjelp av det nye treningssenteret i Sola.

Bruk av helikoptersimulator gir mange fordeler. Blant annet kan treningen filmes og dermed gi bedre muligheter for læring.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger