Publisert 20. mars 2006

Utslipp av produsert vann og kjemikalier er nå historie på Oseberg feltsenter. Hydro og partnerne har investert 270 millioner kroner for å injisere og forvare utslippet i Utsira-formasjonen, 1.000 meter under havbunnen, melder Hydro.

Miljøtiltaket ble iverksatt 2. mars på Oseberg-feltet, og inngår i en tiltaksplan som er avtalt med myndighetene for å redusere utslippene til havet ned mot null miljøskadelige utslipp fra installasjonene på norsk sokkel.

– Det er viktig for Hydro å holde løftet om å fjerne miljøskadelige utslipp til havet, og dette er et svært effektivt tiltak, sier direktør for Oseberg-Grane, Jan Arve Haugan i en melding Hydro har sendt ut idag.

– Miljøforbedringen blir betydelig med denne brønnen – dette er kanskje det beste miljøtiltaket vi har gjort noen gang, sier Ståle Teigen, leder for ytre miljø i Hydros Drift-sektor.

– Tester vi har gjennomført, viser at vannet som injiseres i Utsira-formasjonen verken slipper ut igjen på havbunnen eller vil forurense vann som vi henter ut av formasjonen til injeksjon på andre felt. Dermed må vi kunne si at dette er et svært vellykket miljøprosjekt, sier Teigen.

Daglig behandler Oseberg Feltsenter omkring 200.000 fat olje, inkludert produksjonen fra feltene Tune, Oseberg Øst, Oseberg Sør, Oseberg C og Vestflanken. I tillegg har anlegget for gasseksport en kapasitet på 30 millioner kubikkmeter per døgn.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger