Publisert 4. februar 2000

Lars Christian Bacher er utnevnt til konserndirektør for Utvikling og produksjon internasjonalt (UPI) i Statoil.

Bacher er sivilingeniør i kjemiteknikk fra Norges Tekniske Høgskole (NTH), og har høyere avdeling i finans fra Norges Handelshøyskole (NHH).

Han kom til Statoil i 1991 og har hatt en rekke lederstillinger i Statoil, blant annet som plattformsjef på Norne- og Statfjord-feltene på norsk sokkel. Han har også vært direktør for Gullfaks drift og senere direktør for Tampen-området. Han ledet omorganiserings- og integrasjonsprosessen for Undersøkelse og produksjon Norge (UPN) etter fusjonen med Hydro, og var driftsdirektør for Nordsjøen i UPN.

Bacher kommer fra stillingen som direktør for Statoils virksomhet i Canada i Utvikling og produksjon Nord-Amerika (UPNA), en stilling han har hatt siden oktober 2009.

– Lars Christian Bacher overtar ansvaret for Statoils internasjonale utvikling og produksjon i en viktig periode for selskapet. Han har erfaring fra forskjellige deler av verdikjeden, som blant annet omfatter håndtering av eksterne interessenter og internasjonal eksponering. Han tar med seg strategisk og driftsrelatert erfaring inn i konsernledelsen i Statoil, sier konsernsjef Helge Lund.

Lars Christian Bacher vil tiltre sin nye stilling 1. september, og etterfølge Peter Mellbye som går av med pensjon etter 30 år i selskapet.

– Samtidig vil jeg gjerne gi anerkjennelse til Peter Mellbye for alt han har bidratt med i Statoil gjennom tre tiår, sier Lund.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger