Ny konserndirektør i Statoil

Publisert 5. desember 2013

Arne Sigve Nylund er utnevnt til konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge.,Nylund tiltrer i den nye stillingen 1. januar 2014, og skal rapportere til konsernsjef Helge Lund. Nylund får kontor i Stavanger. Han etterfølger Øystein Michelsen, som er utnevnt til landsjef i Tanzania.

Nylund er nå direktør for prosessering og foredling i Markedsføring, prosessering og fornybar energi (MPR), en rolle han har hatt siden 2009. Han begynte i Statoil i 1987 ved overføringen av operatørskapet for Statfjord fra Mobil. Nylund har bakgrunn fra en rekke drifts- og lederstillinger. Han har vært plattformsjef for Gullfaks, produksjonsdirektør for Statfjord, direktør for Statfjord og Drift Vest i UPN.

– Arne Sigve Nylund har lang ledererfaring både fra oppstrøm- og nedstrømvirksomhet i Statoil. Med omfattende kunnskaper både fra land- og sokkelvirksomheten i Statoil er han svært godt rustet for å fylle den utfordrende stillingen som leder for UPN, sier Statoils konsernsjef Helge Lund.

– Arne Sigve Nylund er kjent for sine sterke menneskelige egenskaper. Han arbeider godt både med interne og eksterne interessenter. Nylund har erfaring fra å drive utfordrende prosjekter og endringsagendaer, og har utvist evne til å skape tillit og sterke resultater. Norsk sokkel er ryggraden i Statoils virksomhet, og jeg ser fram til å få Arne Sigve inn i teamet for å realisere det fulle potensialet på norsk sokkel i årene framover, sier Lund.

– UPN er et svært viktig forretningsområde i Statoil. Årene framover vil bli både spennende og krevende. Vår evne til å tilpasse oss, forbedre oss og gjøre endringer er en forutsetning for framtidig suksess. Jeg ser virkelig fram til å igjen få muligheten til å samarbeide med alle de dyktige og engasjerte medarbeiderne i UPN for å levere på våre mål og bidra til Statoils forbedringsagenda, sier Arne Sigve Nylund.


Nylund er utdannet ingeniør (BSc) ved Stavanger Tekniske Fagskole, 1981, har en BSc-grad i operasjonsstyring fra Universitetet i Stavanger, 1988, og er utdannet bedriftsøkonom ved Norges Handelshøyskole, 1989.

Ifølge Statoil vil Nylunds etterfølger blir kunngjort i nær fremtid.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger