Ny konsernsjef

Publisert 7. mai 2013

Asle Solheim er tilsatt som ny konsernsjef i Bergen Group ASA. Han overtar etter Terje Arnesen, som har bedt om fratredelse fra stillingen.,

– Skiftet skjer med virkning fra og med i dag. Endringen i konsernledelsen vurderes av både styreleder Magnus Stangeland og avtroppende konsernsjef Terje Arnesen som et naturlig resultat av den prosessen konsernet har vært gjennom det siste året, skriver Bergen Group i en melding.

– Bergen Group er i ferd med å sluttføre en større omstrukturering som vil gi konsernet en sunn og spennende plattform for fremtidig vekst. Nå styrkes fokus mot en ny offshorerelatert vekst med utgangspunkt i det etablerte industriområdet på Hanøytangen. I den sammenheng har det vært en felles enighet om å styrke den offshorerelaterte kompetansen i konsernledelsen. Asle Solheim vil som ny konsernsjef være et vesentlig bidrag til den økte offshoresatsingen, sier styreleder Magnus Stangeland.

Asle Solheim er utdannet sivilingeniør fra University of Wisconsin at Madison. Han er opprinnelig fra Flekkefjord, og nå bosatt i Stavanger.

Den nye konsernsjefen i Bergen Group har erfaring fra nasjonale og internasjonale lederposisjoner og styreverv innenfor offshoremiljøet. Solheim har de seks siste årene vært administrerende direktør i Marine Accurate Well ASA (Maracc). Han har i tillegg erfaring fra ulike lederstillinger innenfor ABB Offshore Systems AS og ABB Vetco Gray AS i Norge og i utlandet. Solheim har også leder- og prosjekterfaring fra Island Offshore AS og FMC Production Services AS.

Avtroppende konsernsjef Terje Arnesen har sagt ja å fortsette i Bergen Group frem til juli, for å kunne bistå konsernet i arbeidet med å sluttføre en del av de pågående prosessene.

Bergen Group er leverandør av produkter, tjenester og løsninger til offshore og maritim industri. Konsernet har 1.000 medarbeidere tilknyttet etablerte selskaper plassert i sentrale områder langs Norgeskysten.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger