Ny leder for offshorevirksomheten til Rolls-Royce

Publisert 26. november 2013

Rolls-Royce har ansatt John Knudsen som ny konserndirektør for Offshore.,Knudsen, som vil tiltre jobben i januar 2014, jobber i dag som administrerende direktør for Bergen Engines AS. Offshorevirksomheten ledes fra Sunnmøre i Norge og utgjør om lag 50 prosent av den totale omsetning til Marinedivisjonen i Rolls-Royce-konsernet.



– John har vist at han har solid erfaring fra salg og drift, kombinert med et godt strategisk hode. Jeg føler meg sikker på at han vil bli en sentral ressurs for oss i Norge, og ikke minst i resten av verden. Jeg ser frem til å jobbe tett sammen med han i ledergruppen for Marinedivisjonen når vi sikter mot fortsatt vekst, sier Lawire Haynes, President Marine, Rolls-Royce plc i en melding fra bedriften. 



Knudsen tar over stillingen etter Anders Almestad, som etter 25 år i konsernet har bestemt seg for å fortsette sin karriere som konsulent. Almestad har vært konserndirektør for Offshore i Rolls-Royce i 10 år. 


– Anders’ gode innsats for Rolls-Royce gjennom mange år er udiskutabel. Hans brede kunnskap om maritim industri har imponert meg, og jeg er derfor glad for at han fortsatt vil gi oss råd og støtte en stund fremover, også etter at han formelt har sluttet hos oss, sier Lawrie Haynes.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger