Publisert 4. februar 2000

Gerhard Bauer, tidligere direktør i den østerriske OMV Group, har overtatt som Administrenede Direktør i LOTOS Exploration & Production Norge AS.

NY SJEF: Den nye sjefen for Lotos Norge heter Gerhard
Bauer (Foto: Lotos)

Bauer er født i østerrike, utdannet petroleumsingeniør og tar med seg 25 års erfaring fra olje- og gassindustrien inn i det polske oljeselskapet.

Fra 2008 til 2010 var Gerhard Bauer Administrende Direktør (CEO) for OMV Petrom Kazakhstan-selskapet Kom Munai. Han ledet utviklingen av Komsomolsko-feltet i en avsidesliggende del av Kasakhstan, og han har også hatt ansvaret for OMV-opererte gassfeltet Sawan i Pakistan. Foruten dette har han deltatt i lete- og produksjonsaktiviteter i østerrike, Tyskland, Danmark og Nederland.

Bauer erstatter dermed Henrik Carlsen, som har sittet i toppstolen i selskapet siden oppstarten av det norske datterselskapet i 2007. Carlsen vil derimot fortsette som styremedlem.

Lotos Norge har tre operatørskap på norsk sokkel, og vil bore den første letebrønnen som operatør i 2012. Videre har selskapet 20% eierandel i Ymefeltet, og har som mål å vokse gjennom både lisensrunder og oppkjøp.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger