Ny lisensdirektør i Petoro

Publisert 1. november 2013

Kjell Morisbak Lund (45) er ansatt i Petoro som direktør for arbeidet med selskapets lisenser på norsk kontinentalsokkel.,Lund, som kommer fra Statoil, hvor han siden 2012 har vært direktør for helse, miljø og sikkerhet innen forretningsområdet MPR som har ansvar for markedsføring, prosessvirksomhet og fornybar energi, skal jobbe med alle lisenser unntatt Johan Sverdrup. Han vil også inngå i Petoros lederteam..

– Med Kjell Morisbak Lund får vi en meget kompetent leder for vår lisensvirksomhet, og som også har bred og relevant ledererfaring fra teknologiutvikling og –anvendelse, infrastruktur, prosjekter, og fra prosess- og markedsføringsvirksomheten. Jeg ser fram til å få hans kompetanse og erfaring inn i Petoros lederteam, sier Grethe K. Moen, administrerende direktør i Petoro.

Lund er sivilingeniør innen marinteknologi fra tidligere NTH (nå NTNU) i Trondheim. Før han ble ansatt i Statoil i 1996, var han i tre år forsker innen marine konstruksjoner i SINTEF. I Statoil har han arbeidet med rørledningsteknologi både som ingeniør og leder. Han har vært personalsjef innen Statoils teknologimiljø, direktør for rørlednings- og transportteknologi, for metanolfabrikken på Tjeldbergodden, for utvikling av anlegg innen infrastruktur, prosessering og raffinering og var sist HMS-direktør for MPRs globale virksomhet i tillegg å inneha styrelederverv knyttet til Statoils metanolvirksomhet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger