Ny milliardavtale fra Statoil

Publisert 27. februar 2013
Statoil har tildelt FMC rammeavtale for undervannsoperasjoner, til en verdi av 8.5 milliarder kroner.

,

Tidligere i dag ble det kjent at Aker Solutions er tildelt kontrakt med Statoil til en verdi av 5,5 milliarder kroner.

Nå melder Statoil at FMC også er tildelt kontrakt for undervannsoperasjoner, til en verdi av 8,5 milliarder kroner.

Rammeavtalene gjelder for fem år, med opsjoner på tre ganger tre år, og vil tre i kraft 1. april 2013.

Rammeavtalene har en samlet estimert verdi på inntil 14 milliarder kroner. De dekker undervannsoperasjoner på alle eksisterende undervannsfelt, og kan også brukes for framtidige undervannsutbygginger. Den faktiske verdien av avtalene vil avhenge av Statoils behov for undervannstjenester.

Arbeidsomfanget dekker service og vedlikehold av undervanns produksjonssystemer i installasjons- og driftsfasene. Aker Solutions og FMC Technologies skal levere undervannstjenester, inkludert drift, vedlikehold og modifikasjoner.

– Regularitet på våre anlegg er en nøkkelfaktor i det arbeidet vi gjør, og vedlikeholds- og driftsstøtte på havbunnen er en viktig del av dette. Vi er derfor fornøyde med å ha solide samarbeidspartnere som leverer tjenester for oss på disse områdene, sier Jannicke Hilland, direktør for Fellesoperasjoner i Statoil.

Voksende marked på havbunnen
Med over 500 undervannsbrønner er Statoil den største operatøren under vann på norsk sokkel. Med en aldrende undervannspark er Statoil en stor kunde på verdensbasis innen vedlikehold og overhaling, det såkalte ettermarkedet.

– Vi ser et økende behov for vedlikehold av brønner og undervannsinstallasjoner på grunn av en forlengelse av feltenes levetid på sokkelen. Dette er et voksende marked for leverandørindustrien, og vi ser at det er stor interesse for disse oppdragene blant leverandører over hele verden. Vi er imidlertid fornøyd med å ha sikret oss kapasitet og kompetanse hos Aker Solutions og FMC, selskaper som er internasjonalt konkurransedyktige på undervannstjenester, sier Jon Arnt Jacobsen, direktør for Anskaffelser i Statoil.

Undervannsbrønner bidrar med over 50 prosent av den samlede olje- og gassproduksjonen til Statoil. Service og vedlikehold av undervanns produksjonsanlegg er en viktig faktor for å opprettholde og øke produksjonen, og for at Statoil skal nå sitt mål for 2020.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger