Publisert 6. august 2013

NorSea Group har utnevnt Kim Christensen som administrerende direktør for sitt nyopprettede selskap i Storbritannia.,Christensen blir leder for datterselskapet NorSea Group (UK) Ltd., som skal styrke konsernets forretningsaktivitet i Storbritannia. Videre skal NorSea Group i nærmeste fremtid også åpne sitt første britiske kontor, nærmere bestemt i Aberdeen, melder selskapet.

Beslutningen er en følge av den nylige kontraktinngåelsen mellom NorSea Group og Scrabster Harbour Trust i Caithness og inngåelsen av et strategisk samarbeid med det lokale logistikkfirmaet Hugh Simpson (Contractors) Ltd. for å utvikle Skottlands nordligste havn til en komplett forsyningsbase for olje- og gassindustrien.

Ifølge meldingen vil Christensen i første omgang fokusere på en opptrapping av samarbeidet med Scrabster, samt etableringen av en foreslått base for operatørene i den nordlige delen av Nordsjøen og ved Shetland. Videre skal han identifisere nye forretningsmuligheter på den britiske kontinentalsokkelen, med vekt på Nord- og Nordøst-Skottland, Orknøyene og Shetland.

– NorSea Group (UK) Ltd. forventer å utvide virksomheten i Skottland ved etablering i flere strategiske havner i løpet av de to neste årene. Mange av de norske selskapene vi arbeider sammen med, har allerede forbindelser med selskaper som driver virksomhet i den britiske delen av Nordsjøen, så utgangspunktet er bra, sier Knut Magne Johannessen, direktør for internasjonale operasjoner og prosjektoperasjoner i NorSea Group.

Christensen er opprinnelig dansk, men har bodd i Storbritannia i 21 år, og har mer enn 20 års erfaring innenfor kystbaser og logistikk. Før han startet i NorSea Group 1. august, var han administrerende direktør for Danbor Ltds Aberdeen-baserte forretningsvirksomhet i Storbritannia. Han har også tidligere vært administrerende direktør for Jutlandia A/S Esbjergs kystbaseanlegg, og administrerende direktør for Blue Water Shipping UK.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger